Trei defectiuni care te pot lasa fara masina

Cel mai mare cosmar al unui sofer este sa i se strice masina in timpul unei calatorii. Cel mai frustrante sunt cazurile in care nu poti face nimic in aceasta privinta. Uneori acest lucru se intampla in mijlocul pustietatii, alteori ai oprit la semafor iar masina nu mai porneste. Uneori, chiar si o problema relativ minora poate sa iti intrerupa calatoria, alteori o defectiune iti poate bloca masina in service zile la rand. Indiferent de caz, cea mai buna solutie pentru a-ti putea continua activitatea sau pentru a te putea bucura in continuare de concediu este sa inchiriezi o masina. Aceasta iti va reda mobilitatea de care depinzi si, in functie de cat de mult folosesti masina, te poate costa mai putin decat mersul zile la rand cu taxiul.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/machine-engine-technique-car-1793824/

Noi am intocmit o lista cu scenarii de cosmar care iti pot ruina concediul sau naveta zilnica catre locul de munca. Acestea sunt trei dintre cele mai grave si scumpe defectiuni pe care masina ta le poate suferi.

Motorul s-a supraincalzit

Asa cum este de asteptat, aceasta problema este mult mai proeminenta in lunile calduroase. Daca in exterior temperatura trece de 30 de grade celsiul, sub capota masinii, aceasta va fi mult mai ridicata. Din acest motiv, motorul trebuie monitorizat pentru a depista orice indiciu de supraincalzire. Daca observi ca s-a aprins becul de avertizare pe bord, opreste masina cat mai repede cu putinta. Daca problema este remediata rapid, urmarile pot fi neglijabile. Cu toate acestea, daca motorul se supraincalzeste prea tare sau foarte des, acest lucru poate duce la defectiuni foarte greu de remediat si care te vor costa o mana si un picior.

Probleme cu transmisia

Problemele cu transmisia sunt unele dintre cele mai des intalnite de soferi. 9 din 10 astfel de defectiuni sunt cauzate de probleme cu lichidul de transmisie. Deoarece acesta trebuie schimbat mai rar decat celealte fluide, multi soferi uita cu totul de el, lucru pe care il regreta mai tarziu. In general, lichidul de transmisie ar trebui schimbat odata la doi sau trei ani pentru a evita uzarea lui.

Defectiuni cauzate de nivelul redus al uleiului de motor

Uleiul de motor joaca un rol mult mai important decat cred majoritatea soferilor. Motorul contine o multime de piese care trebuie sa se miste constant si precis pentru a propulsa masina. Uleiul de motor mentine aceste piese lubrifiate pentru a se putea deplasa in voie. In lipsa uleiului de motor, diversele piese de metal vor incepe sa se frece intre ele, producand caldura. Temperatura din interiorul motorului poate creste atat de mult incat piesele se vot topi si vor fuziona intre ele. In aceasta situatie, motorul trebuie schimbat cu totul.. Asadar, una dintre cele mai simple si ieftine operatiuni pe care le poate executa soferul poate preveni una dintre cele mai grave defectiuni auto.